Usluge

CJENIK USLUGA

SERVIS GUMA

Naš servisni centar je specijaliziran za sve vrste ugradnje, montaže i balansiranja guma – OSOBNA VOZILA, 4X4 VOZILA, TERENSKA VOZILA, TERETNA VOZILA, RADNI STROJEVI.

Opremljeni smo vrhunskom opremom za montažu i balansiranje kao i opremom za podešavanje geometrije kotača na kojima radi naš stručni tim.

GEOMETRIJA KOTAČA (optika)

Tvornički podešena geometrija kotača može se poremetiti udarcem kotača, vožnjom po rupama ili najčešće penjanjem na nogostup. U slučaju da osjetite vibraciju na kotačima, zanošenje volana na jednu stranu ili nepravilno trošenje guma potrebno je napraviti geometriju kotača koja je dostupna u našem servisu.

Radi se o posebno opremljenoj radionici s uređajem spremnim za kontinuirano očitavanje kutova pod kojim kotači stoje u odnosu jedan prema drugom. Dobra geometrija kotača važna je jer štedi gume i auto čini sigurnijim u vožnji – najviše pri velikim brzinama te pri kočenju.

Provjera geometrije kotača savjetuje se barem jednom godišnje i nakon postave novih pneumatika na Vaše vozilo.

Geometriju kotača vršimo na vozilima:

  • Osobna vozila
  • 4×4 vozila
  • Kombi vozila
  • Poluteretna vozila
  • Teretna vozila
  • Specijalna vozila – na upit

HOTEL ZA GUME

Gume su potrošna roba te se pravilnim korištenjem njihov vijek produljuje. Međutim, i pravilno skladištenje vansezonskih guma doprinosi njihovom vijeku trajanja. Ako su gume skadištene u neprikladnim uvjetima, one mogu promijeniti svojstva, što rezultira bržim trošenjem.

Gume se nebi trebale ostavljati vani jer će zbog vlage, sunčevog svjetla i izmjene temperature brzo propadati. Poželjno ih je spremiti u tamnu prostoriju, bez visokog udjela vlage, stalne temperature, dobre prozračnosti. Također je važno da gume nisu pozicionirane blizu toplinskog izvora ili električnih instalacija.

U slučaju nedostatka vlastitog prostora ili ako se jednostavno želite osloboditi te brige obratite nam se s povjerenjem i pohranite ih u našem „HOTELU ZA GUME“.

  • 20.00 KN PO KOTAČU (automobil, kombi, 4×4 vozila)