Usluge

CJENIK USLUGA

SERVIS GUMA

Naš servisni centar je specijaliziran za sve vrste ugradnje, montaže i balansiranja guma – OSOBNA VOZILA, 4X4 VOZILA, TERENSKA VOZILA, TERETNA VOZILA, RADNI STROJEVI.

Opremljeni smo vrhunskom opremom za montažu i balansiranje.

HOTEL ZA GUME

Gume su potrošna roba te se pravilnim korištenjem njihov vijek produljuje. Međutim, i pravilno skladištenje vansezonskih guma doprinosi njihovom vijeku trajanja. Ako su gume skadištene u neprikladnim uvjetima, one mogu promijeniti svojstva, što rezultira bržim trošenjem.

Gume se nebi trebale ostavljati vani jer će zbog vlage, sunčevog svjetla i izmjene temperature brzo propadati. Poželjno ih je spremiti u tamnu prostoriju, bez visokog udjela vlage, stalne temperature, dobre prozračnosti. Također je važno da gume nisu pozicionirane blizu toplinskog izvora ili električnih instalacija.

U slučaju nedostatka vlastitog prostora ili ako se jednostavno želite osloboditi te brige obratite nam se s povjerenjem i pohranite ih u našem „HOTELU ZA GUME“.

  • GUMA – 25.00 KN/KOTAČ (automobil, kombi, 4×4 vozila)
  • GUMA + FELGA – 35.00 KN/KOTAČ (automobil, kombi, 4×4 vozila)

PREDNOSTI PUNJENJA GUMA DUŠIKOM

Smanjuje gubitak tlaka u gumama koji nastaje uslijed propusnosti tijekom vremena i tako pomaže održati tlak u gumama, tako se također smanjuje i potreba za čestim provjerama tlaka u gumama.

Reducira problem oksidacije i korozije radi odsutnosti kisika i vlage čime smanjuje mogućnost korozije kotača, a time i gubitak tlaka tijekom vremena.

Osigurava veću stabilnost tlaka u gumama kod promjene temperature radi izostanka vlage čime dovodi do ujednačenog trošenja gume i omogućava primjetne uštede.

Čisti dušik koristi se već godinama prilikom montaže guma, prije svega zato što ne sadrži vlagu kao zrak i ne podržava oksidaciju. To je posebno izraženo kod trkaćih guma (IndyCar, Formula 1, NASCAR), guma zrakoplova (komercijalni i vojni) i teških strojeva (građevinske mašine i rudarske opreme).

Molekule dušika teže prolaze kroz mikroskopske prostore u gumi od zraka koji uz dušik sadrži i druge plinove. Duški (N2) je kemijski inertan plin bez boje , mirisa i okusa. Kisik je s druge strane aktivni plin koji reagira s mnogim materijalima – proces “oksidacije”. Osim toga, dušik je suhi plin koji ne podržava vlagu dok kisik u kombinaciji s vodikom daje vodu (H2O).

USLUGA PUMPANJA GUMA DUŠIKOM

(osobno, 4×4, kombi, SUV vozilo)

  • naplatak auto – SUV (13″ – 22″) – 10 kn/kom
  • naplatak kombi – 4×4 (14″ – 20″) – 15 kn/kom

*navedena cijena je sa PDV-om

*cijene su važeće od 23.09.2019.